KBS Bernardus is een school in Blaricum. Er is veel aandacht voor Engels op school en ICT in de klas.

Overzichtskoppelingen

KBS Bernardus; basisschool met ambitie in Blaricum!

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​De KBS Bernardus is een katholieke basisschool midden in het oude dorp van Blaricum. Een school waar vanaf groep 1 Early English, zich kenmerkt door hoge leeropbrengsten en een hoge ouderbetrokkenheid.

Bernardus IPC school.
​We zijn in 2018-2019 een officiële IPC school geworden! IPC staat voor International Primary Curriculum: zaakvakken worden in thema's aangeboden. We doen IPS-projecten in alle groepen.​

​Engels in de klas

Er wordt met leerlingen vanaf groep 1 regelmatig in het Engels gesproken en doen we veel Engelstalige activiteiten. Ook binnen onze IPC-projecten heeft het Engels een duidelijke plaats. Al onze leerkrachten zijn hiervoor opgeleid. Engels spreken zonder schroom, woordenschat en luistervaardigheid ontwikkelen  en een natuurlijke gewenning is ons doel. Nederland staat niet op zichzelf en is onderdeel van een Internationaal geheel. Ter ondersteuning hiervan gebruiken we vanaf groep 6 de Engelse methode Groove Me.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ICT in de klas

​​​Hoogwaardige ICT-voorzieningen vinden we als school belangrijk. Er zijn devices voor elke leerling, elk lokaal beschikt over een smartboard, er is een goed wifi-netwerk.  In de bovenbouw worden chromebooks ingezet voor Digitaal en -rekenen ter ondersteuning van onze methodes. Daarnaast kunnen groepen leerlingen gebruik maken van het Techspace van Alberdingk Thijm Scholen en kennis maken ​met de nieuwste technologieën.

Vreedzame school

KBS Bernardus is een '​vreedzame school' met een speciale aanpak voor een goed sociaal klimaat waarbij gewerkt wordt met kinderen die zijn opgeleid tot mediator om conflicten tussen kinderen op te lossen.

​Kortom:  Een basisschool met ambitie!​​​​​​

​KBS Bernardus is a Catholic primary school in the heart of the picturesque town of Blaricum. The school has a particular focus on Early English. Some of our teachers are native Englsih speakers and others have obtained a certificate for teaching in English. KBS Bernardus has a tradition of high results and themajority of students  continue secondary education in the higher academic levels such as havo, vwo and IB MYP. KBS Bernardus is a small school, with a strong sense of community in which everybody cares forone another. In short: an ambitious primary school.

​​Bekijk alles