KBS Bernardus is een school in Blaricum. Er is veel aandacht voor Engels op school en ICT in de klas.

Overzichtskoppelingen

KBS Bernardus; basisschool met ambitie in Blaricum!

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​De KBS Bernardus is een katholieke basisschool midden in het oude dorp van Blaricum. Een school waar vanaf groep 1 Early English, zich kenmerkt door hoge leeropbrengsten en een hoge ouderbetrokkenheid.

Bernardus IPC school.
​We zijn in 2018-2019 een officiële IPC school geworden! IPC staat voor International Primary Curriculum: zaakvakken worden in thema's aangeboden.

​Engels in de klas

Leerlingen krijgen vanaf groep 1 les in het Engels. Al onze leerkrachten zijn hiervoor getraind. We streven naar gemiddeld 4 uur per week les in het Engels.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ICT in de klas

​​​Hoogwaardige ICT-voorzieningen vinden we als school belangrijk. Er zijn devices voor elke leerling, elk lokaal beschikt over een smartboard, er is een goed wifi-netwerk.  In de bovenbouw worden chromebooks ingezet voor Digitaal en -rekenen ter ondersteuning van onze methodes. Daarnaast kunnen groepen leerlingen gebruik maken van het Techspace van Alberdingk Thijm Scholen en kennis maken ​met de nieuwste technologieën.

Vreedzame school

KBS Bernardus is een '​vreedzame school' met een speciale aanpak voor een goed sociaal klimaat waarbij gewerkt wordt met kinderen die zijn opgeleid tot mediator om conflicten tussen kinderen op te lossen.

​Kortom:  Een basisschool met ambitie!​​​​​​

​KBS Bernardus is a Catholic primary school in the heart of the picturesque town of Blaricum. The school has a particular focus on Early English. Some of our teachers are native Englsih speakers and others have obtained a certificate for teaching in English. KBS Bernardus has a tradition of high results and themajority of students  continue secondary education in the higher academic levels such as havo, vwo and IB MYP. KBS Bernardus is a small school, with a strong sense of community in which everybody cares forone another. In short: an ambitious primary school.

​​Bekijk alles