KBS Bernardus is een school in Blaricum. Er is veel aandacht voor Engels op school en ICT in de klas. KBS Bernardus is een Vreedzame school.

KBS Bernardus; basisschool met ambitie in Blaricum!

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​De KBS Bernardus is een katholieke basisschool midden in het oude dorp van Blaricum. Een school waar vanaf groep 1 Early English wordt gegeven door native s​peakers en speciaal daarvoor getrainde leerkrachten. KBS Bernardus heeft al jaren bijzonder hoge leeropbrengsten en uitstroom naar de hogere niveaus van het voortgezet onderwijs.De 'Bernardus' is een een school met een hoge ouderbetrokkenheid.

Ons onderwijs

Er zijn op onze school goede doorgaande lijnen voor het leren samenwerken en het nemen van verantwoordelijkheid door kinderen. Dit zie je bijvoorbeeld bij ons terug in tutorleren, waarbij oudere kinderen jongere kinderen helpen en de maatjestaak in alle groepen.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ICT in de klas

​​​Hoogwaardige ICT-voorzieningen vinden we als school belangrijk. Er zijn devices voor elke leerlin, elk lokaal beschikt over een smartboard, er is een goed wifi-netwerk. Dit schooljaar zijn de nieuwste Chromebooks aangeschaft. In de bovenbouw worden deze ingezet als Digi Taal en Digi Rekenen ter ondersteuning van onze methodes. Daarnaast kunnen groepen leerlingen gebruik maken van het IT-Lab van Alberdingk Thijm SCholen en kennis maken ​met de nieuwste technologieën.

Vreedzame school

KBS Bernardus is een '​vreedzame school' met een speciale aanpak voor een goed sociaal klimaat die werkt met kinderen die zijn opgeleid tot mediator om conflicten tussen kinderen op te lossen.

Kortom:  Een basisschool met ambitie!​​​​​​

KBS Bernardus is a Catholic primary school in the heart of the picturesque town of Blaricum. The school has a particular focus on Early English. Some of our teachers are native Englsih speakers and others have obtained a certificate for teaching in English. KBS Bernardus has a tradition of high results and themajority of students  continue secondary education in the higher academic levels such as havo, vwo and IB MYP. KBS Bernardus is a small school, with a strong sense of community in which everybody cares forone another. In short: an ambitious primary school.

​​​