Groep 1 Iris en groep 2 Hanny en Tine

​ 

Wij zijn groep 1 en groep met de leerkrachten Iris in groep 1 en Tine en Hanny in groep 2. 

Iris dooet de hele week groep 1. Hanny werkt van maandag tot en met de wisselende woensdag en Tine van de wisselende woensdag, donderdag tot en vrijdag. 

We starten de dag vanuit de kring. In de kring worden gesprekjes gevoerd, het dagritme doorgenomen, verhalen verteld, gezongen en reken- en taalspelletjes gedaan. Ook werken wij met de methode de vreedzame school voor sociaal emotionele ontwikkeling.

Er wordt veel aandacht besteed aan het werken in de verschillende hoeken waar kinderen kunnen bouwen, spelen in het zand, in de huishoek, knutselen en ontdekken. We werken thematisch en passen bij elk thema de speelhoeken aan. We houden hierbij de ontwikkeling van de kleuters goed bij.

Drie keer in de week gaan we naar de gymzaal. Hier klimmen en klauteren we, spelen spelletjes en wordt er gedanst.

Dagelijks gaan we met de kinderen naar buiten. We hebben een schuur vol materiaal, een zandbak en een grote schommel. Het plein is onlangs vernieuwd en daardoor is er genoeg uitdaging voor de kinderen in ruimte en met materiaal.

De kinderen van groep 2 krijgen elke week drie taakjes. De kinderen plannen op maandag zelfstandig op welke dag van de week ze hun taakjes willen uitvoeren. Ook hebben ze een taak die ze met een maatje moeten doen. Alle kinderen krijgen elke week een ander maatje. Nieuwe kinderen worden aan een maatje gekoppeld om wegwijs gemaakt te worden in de groep.

Wekelijks leren de kinderen een nieuwe letter in de letterkring. Deze wordt met een klankgebaar aangeleerd en is een voorbereiding op het leren lezen en schrijven in groep 3.

Ook besteden we aandacht aan Engels. We luisteren liedjes, spelen spelletjes en praten met elkaar in het Engels. Op deze manier pakken de kinderen de Engelse taal spelenderwijs snel op.

U bent altijd welkom om een kijkje te nemen in de klas.​