Groep 1/2 Evelien en Iris

​

Er zijn twee groepen 1/2. In de speelzaal is er een groep met de leerkrachten Iris en Hanny. Iris werkt van maandag tot en met woensdag en Hanny donderdag tot en met vrijdag. De tweede groep is in de klas met de leerkrachten Evelien en Tine. Evelien werkt van maandag tot en met dinsdag en Tine woensdag tot en met vrijdag.

We starten de dag vanuit de kring. In de kring worden gesprekjes gevoerd, het dagritme doorgenomen, verhalen verteld, gezongen en reken- en taalspelletjes gedaan. Ook werken wij met de methode de vreedzame school voor sociaal emotionele ontwikkeling.

Er wordt veel aandacht besteed aan het werken in de verschillende hoeken waar kinderen kunnen bouwen, spelen in het zand, in de huishoek, knutselen en ontdekken. We werken thematisch en passen bij elk thema de speelhoeken aan. We houden hierbij de ontwikkeling van de kleuters goed bij.

Drie keer in de week gaan we naar de gymzaal. Hier klimmen en klauteren we, spelen spelletjes en wordt er gedanst.

Dagelijks gaan we met de kinderen naar buiten. We hebben een schuur vol materiaal, een zandbak en een grote schommel. Het plein is onlangs vernieuwd en daardoor is er genoeg uitdaging voor de kinderen in ruimte en met materiaal.

De kinderen van groep 2 krijgen elke week drie taakjes. De kinderen plannen op maandag zelfstandig op welke dag van de week ze hun taakjes willen uitvoeren. Ook hebben ze een taak die ze met een maatje moeten doen. Alle kinderen krijgen elke week een ander maatje. Nieuwe kinderen worden aan een maatje gekoppeld om wegwijs gemaakt te worden in de groep.

Wekelijks leren de kinderen een nieuwe letter in de letterkring. Deze wordt met een klankgebaar aangeleerd en is een voorbereiding op het leren lezen en schrijven in groep 3.

Ook besteden we aandacht aan Engels. We luisteren liedjes, spelen spelletjes en praten met elkaar in het Engels. Op deze manier pakken de kinderen de Engelse taal spelenderwijs snel op.

U bent altijd welkom om een kijkje te nemen in de klas.​