Groep 1/2 Lotte en Evelien

Augustus/september

We hebben weer een vrolijke start gemaakt , zeker in de wetenschap dat iedereen weer gezond en wel in de kring zit.

Te horen aan de vakantiekwebbels hebben de kinderen genoten van de vrije tijd en zijn ze ook weer blij om te beginnen.

Na een eerste week wennen aan het nieuwe ritme; een gezamelijk binnenkomen van groep 1 en 2 om daarna in de ochtenden gesplitst verder te gaan. En wat doen de kinderen (en de papa's en mama's) dat knap! Stoer en zelfstandig stappen  de kinderen over de drempel, even zwaaien naar de ouders en dan snel aan het werk.

Met rekenen zijn de kinderen bezig met de getallenrij, er worden rekenspelletjes gedaan en er wordt een rekenprentenboek voorgelezen. Aansluitend hierop wordt het prentenboek ook nog eens in het Engels voorgelezen en dat was best moeilijk. Ook komt het weer ter sprake en iedere ochtend mogen de kinderen in het Engels aangeven "what is the weather today?"

Gelukkig is het geen typisch Engels weer en kunnen de kinderen heerlijk buiten spelen op het plein. We zijn ook al weer gestart met kleutergymnastiek in de speelzaal. Het bewegingsthema was rollen en duikelen en glijden. Deze week is het klimmen en klauteren.

De lessen van de Vreedzame school gaan tot de herfstvakantie over  de gezamelijke verantwoordelijkheid voor hun eigen omgeving. De kinderen mogen kleine klusjes doen en wekelijks worden er twee "Helpende Handjes" gekozen door de kinderen voor specifieke klusjes.

Deze week zijn we begonnen met de weektaak. Voor groep 1 en 2 is dat een maatjestaak en voor groep 2 zijn er nog twee activiteiten: puzzelen en het maken van een dagkalender. Kortom, we zijn hard en met plezier aan het werk.

Met vriendelijke groeten,

juf Evelien en juf Lotte