Groep 5 Heleen en Lotte

​​​Juf Lotte is de juf van groep 5 op maandag en op de andere dagen juf Heleen.

In dit stukje vertellen we kort wat we zoal doen in de klas:

We rekenen elke dag om 9 uur. De ene groep krijgt de ene dag instructie, terwijl de andere groep dan zelfstandig aan het werk is. De volgende dag is het andersom.

We doen ook elke dag een dictee voor spelling. We leren steeds moeilijkere en langere woorden spellen.

We lezen elke dag in ons eigen leesboek. We mogen elke woensdag en vrijdag naar de bibliotheek in de school om boeken te ruilen. Er staan ontzettend veel leuke en spannende boeken in onze bieb!

We doen elke week een Geschiedenis. We hebben hiervoor een leuke methode: Brandaan. Hij neemt ons mee op reis door de geschiedenis van Nederland.

Aardrijkskunde doen we ook.. We leren veel over de wereld en ook de topografie van Nederland komt aan bod.

Met Natuur leren we veel over de natuur om ons heen, we gaan voor sommige lessen ook naar buiten!

We knutselen elke week in circuitvorm met de kinderen uit groep 6/7. Dit is altijd supergezellig en we leren veel verschillende technieken en materialen gebruiken.

We hebben elke week Engels, waarbij we elke week nieuwe woorden leren en hele zinnen leren spreken.

We krijgen elke week een taak waar de opdrachten voor deze week op staan. Zodra een opdracht klaar is, kleur je deze af. Hier werk je zelfstandig aan. Er zit ook altijd een maatjestaak bij, deze maak je met je maatje van die week.

Groep 5 houdt dit jaar voor het eerst een spreekbeurt en maakt een werkstuk.

We spelen elke dag om half 11 buiten en op maandag mag onze groep voetballen op het plein.

De wekelijkse gymlessen worden gegeven door meester Rob.

Heel veel groetjes van juf Lotte en Heleen en alle kinderen uit groep 5 en van juf Judith en de kinderen van groep 6!

​​​