Groep 8 Esther en Geertrui

Groep 8 is een groep van 19 gezellige kinderen.

Twee keer in de week hebben wij gym, op woensdagmorgen en vrijdagmiddag. We zijn dit jaar ook begonnen met IPC. We werken dit jaar aan drie uitdagende projecten waarbij we heel veel vaardigheden leren, zoals presenteren, onderzoek doen en leren leren. ​

In groep 8 doen alle kinderen een spreekbeurt, boekenkring en een muziekkring. Dit bereid je zelfstandig thuis voor. Ook maken alle kinderen een werkstuk, dit is pas in de tweede helft van het schooljaar.

Elke maandag krijgen de kinderen huiswerk mee om thuis te maken. Dit moet de volgende maandag weer op school zijn, dan wordt het klassikaal nagekeken. Als er een toets is van aardrijkskunde, geschiedenis of natuur krijgen de kinderen een week van te voren een ​blad mee om thuis te oefenen.

We werken regelmatig met de nieuwe chromebooks en de kinderen doen daarop allerlei taal/rekenopdrachten en andere activiteiten. Ook binnen de wereldorientatie en projecten worden de chromebooks actief ingezet!

In groep 8 doen de kinderen mee aan de eindcito (in april).

Elke dag hebben twee kinderen van de groep telefoondienst. Een week lang zitten zij om 8.10 uur in het kantoor om alle boodschappen aan te nemen. Kinderen van groep 8 mogen helpen met tutor lezen en letters flitsen bij kinderen van de onderbouw. Zo leren we van en met elkaar!

Verder helpen de kinderen van groep 8 mee met de aula klaarzetten voor vieringen en activiteiten, bij de sportdag van de onderbouw en mogen twee kinderen paashaas spelen. 

Graag tot ziens bij ons in de groep!

Esther Godefrooy en Geertrui Nieuwenhuis


 


 

​​