Groep 8 Esther en Geertrui

Groep 8 is een groep van 23 gezellige kinderen.

Twee keer in de week hebben wij gym, op maandagmorgen en vrijdagmiddag. Dit jaar werken beide klassen op hun eigen niveau bij rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen, geschiedenis, natuur en aardrijkskunde.

Engels krijgen wij van een native speaker, dit is iemand die geboren is of langere tijd in een Engelstalig land heeft gewoond. 1x in de week komt de native speaker bij ons in de klas. Daarnaast doen we op andere momenten in de klas ook Engelse oefeningen en spelletjes.

In groep 8 doen alle kinderen een spreekbeurt, boekenkring en een muziekkring. Dit bereid je zelfstandig thuis voor. Ook maken alle kinderen een werkstuk, dit is pas in de tweede helft van het schooljaar.

Elke maandag krijgen de kinderen huiswerk mee om thuis te maken. Dit moet de volgende maandag weer op school zijn, dan wordt het klassikaal nagekeken. Als er een toets is van aardrijkskunde, geschiedenis of natuur krijgen de kinderen een week van te voren een blad mee om thuis te oefenen. In groep 7 maken de kinderen de CITO entreetoets. Ruim van te voren krijgen zij hierover informatie mee naar huis.

In groep 8 doen de kinderen mee aan de eindcito (in april). Groep 7 is ook het jaar van het praktisch en theoretisch verkeersexamen. De kinderen krijgen van te voren de route mee naar huis met de vraag om dit parcours van te voren te fietsen.

Elke dag hebben twee kinderen van de groep telefoondienst. Een week lang zitten zij om 8.10 uur in het kantoor om alle boodschappen aan te nemen. Kinderen van groep 7/8 mogen helpen met tutor lezen en letters flitsen bij kinderen van de onderbouw. Zo leren we van en met elkaar!

Verder helpen de kinderen van groep 7/8 mee met de aula klaarzetten voor vieringen en activiteiten, bij de sportdag van de onderbouw en mogen twee kinderen paashaas spelen.

Graag tot ziens bij ons in de groep!

Esther Godefrooy en Geertrui Nieuwenhuis