Geschiedenis

​De Bernardus is al jaren een begrip in Blaricum. Sinds 1922 heeft de Bernardus een plek in Blaricum. Eerst als parochieschool bij de Vituskerk. Later in de 90-er jaren  kwam er een dip in de toestroom van leerlingen. Daardoor kwamen we onder het aantal van 100 leerlingen dat een wettelijk minimum was om een school in stand te houden. In 1997 is er toen een fusie tot stand gekomen met de Katholieke Bijvanckschool. Samen werd dit de Katholieke Basisschool Blaricum.

​We zien het echter als 2 aparte scholen, met één directeur.Het aantal leerlingen is de laatste jaren behoorlijk gestegen en inmiddels bedraagt het aantal kinderen 190 kinderen. In de komende jaren zet deze groei zich voort. Onze school trekt voornamelijk kinderen uit het dorp Blaricum, het Huizerhoogt en het grensgebied Laren /Blaricum.

De Bernardus heeft zich de laatste jaren ook ontwikkeld tot een daltonschool. U leest daar onder het kopje "dalton" meer over.

Vanaf maart 2003 is de Bernardus gevestigd in het nieuwe scholencomplex aan de Eemnesserweg. In dit complex zitten ook de Openbare Basisschool Blaricum en de peuterspeelzaal​