Over KBS Bernardus

Aantal Leerlingen​​14​5
Aantal leerkrachten​14, waarvan een vak​leerkracht gymnastiek
​​Aantal Groepen​​6
​Leerlingpopulatie/locatie​Leerlingen komen voornl. uit het oude dorp van Blaricum
​Identiteit ​Katholiek
​Citoscore​2015: 539,6​
Uitstroom​VWO: 33%
HAVO/VWO: 13​​​%
HAVO: 13%
VMBO T/HAVO: 7%
VMBO T: 17%
VMBO K en B: 3%
​Ouderbijdrage​95 Euro per leerling

computer-connected-to-the-network.png​​​​​  ICT in de klas

​Aantal devices:​N​ieuwe computers beschikbaar voor alle leerlingen groep
​Digi- smartborden:​In de groepen 3 t/m 8, met een goede kwaliteit wifi netwerk
​Leerlijnen:- Aanvullend materiaal (software en apps) voor alle vakken
- Leren Programmeren voor een aantal leerlingen

school-globe-1.png​​​  ​E​arly English

Voor wie​Groep 1 t/m 8; in groep 7 en 8 is een native speaker aanwezig, deze coacht ook de leerkrachten in de andere groepen.
​Hoe​Volgens de principes van Immersion; geen Engelse les maar les in het Engels.
Hoeveel​4 uur per week voor de groepen 1 t/m 3, daarboven 2 uur per week, dit wordt jaarlijks per leerjaar uitgebreid naar 4 uur.
​Expertise

​Alle leerkrachten hebben zijn gediplomeerd om in het Engels les te geven. En er is een Engelse leerkracht, die het niveau van Engels hoog houdt in de school door het begeleiden van de leerkrachten.​

meeting.png   ​​​​​Leer​lingbegeleiding

​Ter verrijking:​Lessenserie Leren Programmeren en een plusklas voor bovenpresteerders
Extra ondersteuning:De lesstof wordt aangeboden op verschillende niveaus. Er is veel aandacht voor eigen verantwoordelijkhied en zelfstandig werken; kenmerkend voor een Daltonschhool. Er is een intern begeleider en een coördinator leerlingzaken​ aan de school verbonden.

Icons designed by Freepik and distributed by Flaticon​​​